X

Παγετός μετά τον φονικό χιονιά (βίντεο)

Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας από την κακοκαιρία. Ιδιαίτερη προσοχή στους παγωμένους δρόμους. Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αλυσίδες.

Ant1news

Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε από τη νύχτα της Παρασκευής τη χώρα. Μία ηλικιωμένη εξέπνευσε λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι που άναψε για να ζεσταθεί, ενώ ένας ηλικιωμένος από την Ναυπακτία εντοπίστηκε νεκρός μετά από ώρες αγνοούμενος. 

Επιπλέον ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Αχαΐας τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από εκχιονιστικό που εξετράπη της πορείας του.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων οδηγών στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου έληξε επιτυχώς αργά το βράδυ του Σαββάτου και τόσο η Νέα όσο και η Παλαιά Εθνική Οδός έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, αποκλεισμένη παραμένει η επαρχία της Κύμης, με τους κατοίκους των χωριών της να έχουν επιπλέον προβλήματα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε κάποια σημεία και του νερού και του τηλεφώνου. Με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση, ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χωρίς θέρμανση είναι από το πρωί της Κυριακής η πόλη της Πτολεμαΐδας, λόγω βλάβης σε μονάδες τροφοδοσίας της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουν τη βλάβη μέχρι το μεσημέρι, καθώς η θερμοκρασία έχει φτάσει στους - 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο δεν χιονίζει πια, πέραν της Εύβοιας, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει παγετό στους δρόμους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Και στη Χίο και τη Λέσβο, που βίωσαν πρωτοφανές κύμα χιονιά, με χωριά να έχουν αποκλειστεί, την Πυροσβεστική να επεμβαίνει για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία, αλλά και το χιόνι να καλύπτει παραλίες και βάρκες, η χιονόπτωση έχει σταματήσει.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση της Αστυνομίας για το ποιοι δρόμοι είναι ανοιχτοί και πού χρειάζονται αλυσίδες

Πλέον, αντιμέτωπη με το κύμα του χιονιά είναι η Κρήτη, όπου χιονίζει από τη νύχτα, με αποτέλεσμα ακόμα και oi πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου να ξύπνησουν το πρωί της Κυριακής στα λευκά.