X

Επιμένουν χιονιάς και παγετός, παραμένουν τα προβλήματα (βίντεο)

Η «Αριάδνη» ήρθε για να μείνει. Ποιες περιοχές αντιμετώπισαν προβλήματα και πού θα  χιονίσει σήμερα. Αναλυτικά:ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες.

Ant1news

Βαρύ είναι το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και υπέροχες εικόνες σε άλλες.

Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Ναυπακτία, όταν το Σάββατο χάθηκε περιπλανώμενος και πέθανε από το ψύχος, ενώ μία ηλικιωμένη από την Κομοτηνή εξέπνευσε από μαγκάλι το οποίο είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Η Κύμη, η Σκόπελος και η Αλόννησος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τα παράλια και το ύψος του ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Επιπλέον είναι χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν από τον Βόλο στις Σποράδες συνεργεία της ΔΕΗ προς αποκατάσταση των ζημιών στην Αλόννησο και του Δήμου για απομάκρυνση του χιονιού, ενώ ανάλογες προσπάθειες θα γίνουν και για την Κύμη.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι, δίνει μία εβδομάδα προθεσμίας για τη διακοπή του ρεύματος σε πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, λόγω της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, σε όλες τις μεγάλες πόλεις είναι ανοικτές θερμαινόμενες αίθουσες των Δήμων για την προστασία των αστέγων.

Δείτε εδώ μαρτυρίες από Κύμη, Σκόπελο και Αλόννησο

 

Η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος καλύφθηκαν κυριολεκτικά από το χιόνι, το οποίο προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια οι σκηνές έχουν καλυφθεί με χιόνια και οι διαμένοντες έχουν σοβαρά προβλήματα θέρμανσης.

Το νέο κύμα χιονιά που έπληξε σήμερα το πρωί το βόρειο Αιγαίου, δημιούργησε νέα προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις των κατοίκων του.

Xιόνια είδαν και οι Κυκλάδες που έγιναν ακόμα πιο λευκές από ό,τι συνήθως!

 

Χιόνια «είδε» και η Ρόδος, μετά από πολλά χρόνια, χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα.

Στην Κρήτη ο χιονιάς άργησε μια μέρα, όμως κάλυψε ακόμα και τα παράλια του νησιού. Ορεινά χωριά έχουν αποκλειστεί, υπάρχουν δεκάδες διακοπές ρεύματος, ενώ χθες γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου χρειάστηκαν γκρέιντερ για να μεταβούν στη δουλειά τους.

 

Η Πτολεμαΐδα, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται έχει φτάσει τις προηγούμενες ώρες μέχρι και τους -17 βαθμούς, αντιμετώπισε προβλήματα με τη θέρμανση, όταν έπαθαν βλάβη οι δύο μονάδες οι οποίες τροφοδοτούν με τηλεθέρμανση τα 14.000 νοικοκυριά της. Η θέρμανση διεκόπη το πρωί της Κυριακής και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου της χώρας, κυρίως λόγω του παγετού, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Σαββάτου, όταν δεκάδες οδηγοί έμειναν για σχεδόν δέκα ώρες εγκλωβισμένοι στα ακινητοποιημένα οχήματά τους στην Εθνική Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν.

Η Πυροσβεστική επενέβη και σε πολλές περιπτώσεις νεφροπαθών, οι οποίοι αδυνατούσαν να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Μεγάλες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου είναι αντιμέτωπες με τον χιονιά, αλλά κυρίως τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και σήμερα θα χιονίσει, ακόμα και στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφορία σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο

Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για σήμερα 

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν, θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού της Δευτέρας. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα υπάρχει παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 4 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 (μείον 7) έως -2 (μείον 2) βαθμούς.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 (μείον 12) έως -1 (μείον 1) βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την ‘Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολικοί Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότατα για εμφάνιση σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 (μείον 5) έως 4 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 2 έως 08 βαθμούς. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα εμφανιστεί στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.