X

Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν εξονυχιστικά το κτίριο κι αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, δόθηκε λήξη συναγερμού.

Ant1news

Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Άγνωστος κάλεσε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στα γραφεία εφημερίδας προειδοποιώντας για εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος φέρεται να συνέδεσε την απειλή αυτή με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Οι Αρχές αξιολόγησαν ως σοβαρό το τηλεφώνημα και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το δικαστικό μέγαρο.

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από 1,5 ώρα, διάστημα κατά το οποίο δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι και λειτουργοί της Δικαιοσύνης κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής, εισόδους οικοδομών ή όπου αλλού βρήκαν προκειμένου να προφυλαχθούν από το ψύχος που επικρατεί.

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν εξονυχιστικά το κτίριο κι αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, δόθηκε λήξη συναγερμού, γύρω στις 11:15.

Από τη φάρσα προκλήθηκαν συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στη περιοχή, επηρεάζοντας γενικότερα την κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.