X

Νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εντός της προθεσμίας.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Δεύτερη παράταση τεσσάρων ημερών δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά, όπως ανακοίνωσε στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την Παρασκευή.

Έτσι, όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους θα μπορούν να το πράξουν μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και για αυτά που δεν κινούνται, εφόσον δεν έχουν φροντίσει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η παράταση αφορά αποκλειστικά στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι στην κατάθεση πινακίδων.

Όσοι παραλείψουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη τους, ως την Παρασκευή, από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κληθούν να καταβάλλουν ως πρόστιμο ποσό ίσο με το 100% του ύψους των τελεών, θα πρέπει δηλαδή να πληρώσουν διπλάσιο το ποσό των τελών που τους αντιστοιχούν.

Έτσι, τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, αν δεν καταβληθούν εγκαίρως, απο την Πέμπτη θα "κοστίζουν" 480 ευρώ.