X

Κόντρα ΝΔ - Πολάκη μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό

"Φωτιές" άναψε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό. Το δηκτικό σχόλιο του Παύλου Πολάκη, η απάντηση της ΝΔ και η ανταπάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ant1news

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μακριά από κάμερες και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς συνομίλησε με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά.  

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έγινε γνωστή μετά από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το Νοσοκομειο Ευαγγελισμός σε ημέρα εφημερίας. Ένα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες."

 

Αιχμηρός και δηκτικός κατά του Προέδρου της ΝΔ για την επίσκεψη στον Ευαγγελισμό και τον χαρακτηρισμό των εργαζομένων ως "ηρώων" ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στο Facebook.

 Το σχόλιο του κ. Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της εξαπολύει «πυρά» κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”. Αντί να βρίζει όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει - όπως υποχρεούται - να κάνει το ίδιο. Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - συσσωρεύτηκαν στο χώρο της Υγείας» αναφέρει η ΝΔ καταλήγει:

«Όσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευθυμισμό μπορεί να αποκαλείται Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας».

 

 

Με νέα ανάρτηση στο Facebook και φωτογραφίες από την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό, απάντησε στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Πολάκης

   

 

«Για θράσος και υποκρισία» κατηγορεί την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, η οποία καταλήγει «αντί να φωτογραφίζεται με τους γιατρούς, το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει η "συμφωνία αλήθειας" για την υγεία, στην οποία περιλαμβάνονται το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο και η περιστολή δαπανών, όπως είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ».  

Ενώ και το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι, «ως μέγιστο πολιτικό θράσος και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρεται σε ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη».