X

Υπάλληλος έδιωξε άστεγο επικαλούμενος λήξη ωραρίου (βίντεο)

Απίστευτο περιστατικό στη Λέσχη Φιλίας της Πανόρμου! "Πέταξαν" έξω τους άστεγους επειδή αρρώστησε ο αντικαταστάτης του υπαλλήλου! Πειθαρχικός έλεγχος από το Δήμο Αθηναίων.

Ant1news

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων στην Πανόρμου εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Ένας πολίτης, ευαισθητοποιημένος από την κινητοποίηση των απλών πολιτών, μέσω των social media, για βοήθεια υπέρ των αστέγων, προσπάθησε να μεταφέρει έναν άστεγο άνδρα από το Μετρό Αμπελοκήπων στο κέντρο φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων στην Πανόρμου.

Χρειάστηκε μάλιστα αρκετή προσπάθεια για τον πείσει να τον ακολουθήσει, καθώς όπως του είπε ο ίδιος ο άστεγος, δεν ήθελε να μπλέξει!

Κάτι ήξερε ο άτυχος άνδρας, καθώς όταν έφθασε εκεί με τη βοήθεια του νεαρού, ο δημοτικός υπάλληλος έκλεισε την αίθουσα στην Πανόρμου, αφήνοντας έξω όχι μόνο τον άτυχο άνδρα, αλλά και όσους βρίσκονταν μέχρι εκείνη την ώρα στο χώρο.

Όπως υποστήριξε ο υπάλληλος, γύρω στις 22:00 το βράδυ ο συνάδελφος που θα τον αντικαθιστούσε, ενημέρωσε τηλερωνικά ότι είναι άρρωστος και από τη στιγμή που το δικό του ωράριο είχε λήξει, έπρεπε να κλείσει την αίθουσα και να αποχωρήσει!

Η καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον πολίτη, ο οποίος κατέγραψε σε video τα όσα έγιναν και το ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook:

Ο Δήμος Αθηναίων κινεί διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έκλεισε αυθαίρετα τη Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του.

Εν τω μεταξύ, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι σταθμοί Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, του δικτύου της ΣΤΑΣΥ, θα παραμείνουν ανοικτοί για την φιλοξενία αστέγων της πόλης, καθ΄ όλο το 24ωρο, έως και το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου  2017.  Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα εκτιμηθεί και εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και νέα παράταση του μέτρου.