X

Συνελήφθη ο διευθυντής του Ομίλου “Παραπολιτικά”, Παναγιώτης Τζένος

Σύλληψη και του εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη μετά από μηνυτήρια αναφορά του Πάνου Καμμένου. Αντιδράσεις απο τα κόμματα.

Ant1news


Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη, το απόγευμα, ο διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος. 

Ο κ. Τζένος συνελήφθη στα γραφεία του Ομίλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Η μήνυση αφορούσε σε δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος έκανε χειμερινές διακοπές σε θέρετρο στην Αυστρία.

Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ , προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Την πρόθεσή του να προσέλθει οικειοθελώς στην ΓΑΔΑ γνωστοποίησε, εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Κουρτάκης καθως η μήνυση του υπουργού Άμυνας στρέφεται και εναντίον του εκδότη των "Παραπολιτικών", ο οποίος, τελικώς, συνελήφθη. 

Τι υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος

Σε ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι ο Πάνος Καμμένος "υπέβαλε μήνυση κατά των Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1», για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ".

Ο υπουργός Άμυνας, εξάλλου, έγραψε στο Twitter πως ο κ. Κουρτάκης "συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία".

 

 

Η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη

 

Απαντώντας στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου ο εκδότης των "Παραπολιτικών" δήλωσε:  

"Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσέλθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια. Ακόμη ένα ψέμα του Πάνου Καμμένου. Κάποια στιγμή ψέματα τελειώνουν, όπως και τα καθεστώτα πέφτουν".

Αντιδράσεις απο την αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται «οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία», αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα χνάρια του Ερντογάν» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας «υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».