X

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ οι αγώνες σε Ξάνθη και Χανιά

Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, Ξάνθη-ΟΦΗ και Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, δίνει διευκρινήσεις η ΕΠΟ.

Ant1news

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις αναμετρήσεις κυπέλλου Ξάνθη-ΟΦΗ και Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες δεν θα διεξαχθούν λόγω αδυναμίας των φιλοξενούμενων ομάδων να ταξιδέψουν, έδωσε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ.

Η ομοσπονδία επισημαίνει ότι, από την περασμένη Πέμπτη αναβλήθηκαν συνολικά 88 αγώνες σε 7 διαφορετικές διοργανώσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας, και ότι από την πλευρά της ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία ομάδων, διαιτητών κ.τ.λ.

Σε ό,τι αφορά τα δύο σημερινά παιχνίδια, η ΕΠΟ επισημαίνει ότι, βάσει των κανονισμών, δεν ήταν δυνατή η αναβολή τους και τονίζει ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Ήτοι, διαιτητές και γηπεδούχες ομάδες θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο γήπεδο, ο διαιτητής θα κλείσει το φύλλο αγώνα και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Βεβαίως, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας (μη πραγματοποίηση αεροπορικών πτήσεων) που δεν τους επέτρεψαν να μεταβούν σε Ξάνθη και Χανιά αντίστοιχα, όμως μέχρι να εκδοθούν και τυπικά οι αποφάσεις, η ΕΠΟ δεν μπορεί να προγραμματίσει τα παιχνίδια σε νέα ημερομηνία.