X

Σκόπελος: εγκλωβισμένοι καθοδηγούν Super Puma με μια κόκκινη κουβέρτα

Δραματικές ώρες για έξι άτομα. "Φυλακίστηκαν" απο χιόνι ύψους δύο μέτρων σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Αίσια έληξε η "διπλή" επιχείρηση ...αγωνίας στην Σκόπελο, όπου ελικότπερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόρθωσε να εντοπίσει μέσα στον χιονιά και να διασώσει σε μια περίπτωση μια τετραμελή οικογένεια και σε δεύτερη δύο αδέλφια.

Τα τέσσερα άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι τους, καθώς το χιόνι φθάνει σε ύψος τα δύο μέτρα στην περιοχή. Τελικώς, έσπασαν την πόρτα, βγήκαν στην αυλή και για να μπορέσει να τους εντοπίσει πιό εύκολα το πλήρωμα του Super Puma, έκαναν σήμα με μια κόκκινη κουβέρτα, η οποία ξεχώριζε στο κατάλευκο τοπίο.

Κατά την διάρκεια αναζήτησης της τετραμελούς οικογένειας, το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε έξω απο άλλο σπίτι της περιοχής, άλλους δύο αποκλεισμένους κατοίκους, τους οποίους επίσης διέσωσε. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που είναι αδέλφια, τα οποία αποβίβασε στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Το "ιστορικό της αγωνίας"

Το μεσημέρι, το πλήρωμα του Super Puma έλαβε εντολή να απογειωθεί από την Χίο για την Σκόπελο, μεταφέροντας δύο εναερίτες που θα ενισχύσουν το προσωπικό που εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού.

Ωστόσο, καθώς νωρίτερα υπήρξε κλήση από το ΕΚΑΒ, οι εναερίτες δεν επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο, το πλήρωμα του οποίου έλαβε εντολή για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι άγνωστος αριθμός ατόμων είχε εγκλωβιστεί μεταξύ της περιοχής Αγνώντας και της πόλης της Σκοπέλου.

Το πλήρωμα πέταξε επάνω από την περιοχή μία φορά, χωρίς να εντοπίσει κάτι. Προσγειώθηκε για να πάρει την Αντιδήμαρχο του νησιού, που ξέρει την περιοχή. Εκτέλεσε δεύτερη πτήση, δίχως όμως και πάλι να εντοπιστεί το παραμικρό.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό και τότε έλαβε νέο σήμα, ότι τέσσερις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε απομονωμένη κατοικία στην εν λόγω περιοχή, είχαν σπάσει την πόρτα και κουνούν μια κόκκινη κουβέρτα, ώστε να γίνουν εύκολα ορατοί από αέρος.