X

Πολύωρη ταλαιπωρία από τρένα που ακινητοποίησε ο χιονιάς

Το ένα μετά το άλλο ακινητοποιούνται οι αμαξοστοιχίες στο δίκτυο του ΟΣΕ. Τουλάχιστον 600 επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

Περιπέτεια χωρίς τέλος για τους συνολικά 600 επιβατες δύο αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η αμαξοστοιχία 53 από Θεσσαλονίκη σταμάτησε δυο φορές στο σταθμό Θερμή λίγο μετά το Δομοκό καθώς έπαθε βλάβη η μηχανή από το πολύ χιόνι που υπήρχε στις γραμμές.

Για το σκοπό αυτό εστάλει δεύτερη μηχανή με την όποια η αμαξοστοιχία έκανε περίπου μόλις 10 χιλιόμετρα και σταμάτησε ξανά στα Παλιοφάρσαλα για τον ίδιο λόγο.

Πλέον με τρίτη μηχανή βρίσκεται αυτή την στο δρόμο προς το Σταθμό Λαρίσης, με καθυστέρηση τουλάχιστον 5 ώρες, ενώ κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Την ιδία στιγμή μία δεύτερη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε στη Λάρισα, λόγω του χιονιά με βλάβη στη μηχανή. Οι 300 επιβάτες περίμενανα άλλη μηχανή  προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Και αυτή η αμαξοστοιχία βρίσκεται στο δρόμο προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Παράλληλα ακόμη μία αμαξοστοιχία με 300 επιβάτες ακινητοποιήθηκε το απόγευμα στην Τιθωρέα για περισσότερο από μία ώρα προκειμένου να περάσει μία απο τις δύο αμαξοστοιχίες με τους ταπαιπωρημένους επιβάτες. 

Αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι είναι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου με δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη στο Πλατύ Ημαθίας, λόγω των ίδιων προβλημάτων.

Πάντως από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, όπως μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ. είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα, ΕΕΣΤΤΥ για τη συντήρηση των μηχανών και ΟΣΕ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αφού η ίδια κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανακοίνωσε πως λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή, στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης, αναγκάζεται να μειώσει για απόψε και αύριο τα δρομολόγια των τραίνων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αλλά και των συρμών του προαστιακού σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη.