X

Ποια δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναβάλλονται

Ματαιώνονται δρομολόγια των τρένων, λόγω της κακοκαιρίας που έχει επηρεάσει τη μισή χώρα. Δείτε ποια δεν θα πραγματοποιηθούν, μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία.

Ant1news

Σε αναβολή δρομολογίων του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου, προχωρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά τη χθεσινή ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών που έμειναν στη μέση της διαδρομής για ώρες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ζητά και πάλι την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, χωρίς να ευθύνεται η ίδια» και ανακοινώνει ότι θα αναβληθούν τα εξής δρομολόγια για σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

50, 51, 56, 55, 60 και 61

Οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα

1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597

Επίσης, στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι, «το σημερινό αποτέλεσµα (σημείωση χθεσινό) δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα. Τονίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει µόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδοµής, ενώ η εύρυθµη λειτουργία της υποδοµής είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα, η δε συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η εταιρεία µας αποτελεί αντικείμενο τρίτου φορέα».

Τέλος, αναφέρεται, στην ίδια ανακοίνωση ότι, «η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι προτίθεται να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό του σιδηροδρόμου όσο και στην πολιτική ηγεσία για την ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών που θα κατατείνουν στη μεσοπρόθεσμη αναβάθμιση της κατάστασης του σιδηροδρόμου συνολικά».