X

Καρέ καρέ η δραματική διάσωση εγκλωβισμένων στη Σκόπελο από Super Puma (βίντεο)

Κόβει την ανάσα το βίντεο της διάσωσης των εγκλωβισμένων πολιτών από τα χιόνια, στη Σκόπελο, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ant1news

Ταινία δράσης θυμίζει το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έσπευσε στη χιονισμένη Σκόπελο για τη διάσωση μιας τετραμελούς οικογένειας και δύο αδελφών.

Η "διπλή" επιχείρηση αγωνίας καταγράφεται καρέ καρέ στο βίντεο, ενώ οι διασωθέντες εκφράζουν στη συνέχεια τις ευχαριστίες τους στο πλήρωμα του Super Puma, το οποίο έλαβε χθες το μεσημέρι εντολή να απογειωθεί από την Χίο για τη Σκόπελο.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι άγνωστος αριθμός ατόμων είχε εγκλωβιστεί μεταξύ της περιοχής Αγνώντας και της πόλης της Σκοπέλου. Το πλήρωμα πέταξε επάνω από την περιοχή μία φορά, χωρίς να εντοπίσει κάτι. Προσγειώθηκε για να πάρει την Αντιδήμαρχο του νησιού, που ξέρει την περιοχή. Εκτέλεσε δεύτερη πτήση, δίχως όμως και πάλι να εντοπιστεί το παραμικρό.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό και τότε έλαβε νέο σήμα, ότι τέσσερις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε απομονωμένη κατοικία στην εν λόγω περιοχή, είχαν σπάσει την πόρτα και κουνούν μια κόκκινη κουβέρτα, ώστε να γίνουν εύκολα ορατοί από αέρος.