X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο μας «κλείνει» το μάτι… Δείτε 5+1 προτάσεις για ένα ξεχωριστό διήμερο!

Ant1news

Κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και φυσικά προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους, περιλαμβάνονται στο ψυχαγωγικό μενού του Σαββατοκύριακου.

ΣΙΝΕΜΑ

 

Κρύο… καιρός για σινεμά! Λίγες επιλογές αλλά καλές περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας. «Ο εμποράκος», «Ο νόμος της νύχτας», «The Bye Bye Man».

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

ΘΕΑΤΡΟ

«Φροσύνη» του Παύλου Καρρέρ στο Μέγαρο Μουσικής

 

Η σκηνοθέτις-χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου συνεργάζεται με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή στο ρομαντικό μελόδραμα του Παύλου Καρρέρ «Φροσύνη ή Η εκδίκηση του Αλή Πασά». Το αριστούργημα της Επτανησιακής Σχολής παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά, εκατό χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμά του, σε μια παραγωγή που συγκεντρώνει δημιουργικές και πρωτοποριακές δυνάμεις της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής. Ερμηνεύουν οι Λητώ Μεσσήνη (Φροσύνη), Σωτήρης Τριάντης (Αλή Πασάς), Γιάννης Καλύβας (Μουχτάρ), Αναστασία Κότσαλη (Ειρήνη/Χάμκω), Γιάννης Σελητσανιώτης (Ταχήρ/Ιγνάτιος). Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 5-20 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι The Callas στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος

 

Οι The Callas είναι η κορυφή ενός καλλιτεχνικού εργοστασίου που παράγει έργα τέχνης, μουσική, ταινίες, περιοδικά, εκδηλώσεις, εκθέσεις και ξεκίνησε από τους αδελφούς Λάκη και 'Αρη Ιωνά. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε εκκλησίες, γκαλερί, διαμερίσματα, βάρκες, βουνά, τουαλέτες, καθώς και σε πολλά αναγνωρισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού, πλάι σε σημαντικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν εκδώσει σημαντικά περιοδικά για την αθηναϊκή underground σκηνή (μουσική, τέχνη, κινηματογράφος), όπως το περιοδικό Velvet και το περιοδικό Lust. Οι The Callas είναι ο Άρης Ιωνάς (φωνητικά, κιθάρα), Λάκης Ιωνάς (μπάσο), Χρυσάνθη Τσουκαλά (τύμπανα, κιθάρα), Μαριλένα Πετρίδου (τύμπανα). Στο Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Ώρα:21:00. Είσοδος ελεύθερη (για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας).

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Metropolis» στο Μέγαρο Μουσικής

 

Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μουσική διεύθυνση: Frank Strobel. Με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το European Film Philharmonic Institute. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 19:30. Εισιτ.: 5-25 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ

Acuarela de Tango στην Αθηναΐδα

 

Το "Acuarela de Tango" είναι ένα θεατρικό μιούζικαλ, δημιουργία του Αργεντίνου καλλιτέχνη Ariel Perez. Ένας ηθοποιός, μια χορεύτρια, μια τραγουδίστρια και ένας μουσικός συναντιούνται πάνω στη σκηνή και γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι στις αποχρώσεις του τάνγκο.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βραδινή ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη

 

Μια ακόμη νυχτερινή παρατήρηση με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall πραγματοποιείται στην Πεντέλη, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που δημιουργήθηκε για τους σκοπούς της επιμόρφωσης και εκλαΐκευσης σε θέματα αστρονομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ανοιχτές Θύρες" της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Το Κέντρο Επισκεπτών στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall στη Πεντέλη, περίπου 15 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - ΙΑΑΔΕΤ (Βασ. Παύλου και Ι. Μεταξά, Πεντέλη). Τηλ.: 210 6131247, 210 8109107. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 2,5-5 ευρώ.

ΠΑΙΔΙ

«Ομήρου Οδύσσεια: Τα τεχνολογικά επιτεύγματα στα ομηρικά έπη» στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

 

Τι σήμαινε τεχνολογική εξέλιξη στην αρχαιότητα; Υπήρχαν μορφές σύγχρονης τεχνολογίας από εκείνη την εποχή; Τα παιδιά βρίσκουν τις απαντήσεις και αντιλαμβάνονται τη διαχρονική εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από κείμενα και περιγραφές του Ομήρου. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενώνει το χτες με το αύριο. Για παιδιά 9-14 ετών. Συντελεστές: Δημήτρης Παυλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νεφέλη Καϊμάκα, Υποψήφια Διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονική υπεύθυνος ψηφιακής εφαρμογής Ωνασείου Βιβλιοθήκης «Ξεφυλλίζοντας την Οδύσσεια του Ομήρου». Στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56). Τηλ.: 210 3713000. Ώρες: 11:00, 16:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

 

Ο Ορέστης, ο ποντικός, μας καλεί, για ακόμη μια φορά, να τον ακολουθήσουμε σε μια ξενάγηση διαφορετική από τις συνηθισμένες. Μέσα από τις αναμνήσεις αυτού του... παράξενου ξεναγού, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου στο χρόνο και μια νέα οπτική της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ακούμε μαζί του τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, μυρίζουμε με τη δυνατή του μύτη το φωταέριο και βλέπουμε μέσα από τα μικρά του μάτια τα κτίρια να αποκαλύπτονται πελώρια μπροστά μας. Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών & ενήλικες ως... 108 ετών. Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Ώρα: 12:00. Εισιτ.: 4 ευρώ/άτομο, 7 ευρώ/ενήλικας+παιδί.