X

Θύμα τροχαίου μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού

Εθελοντές διασώστες ανέλαβαν και πάλι την διακομιδή θύματος τροχαίου και μάλιστα μετά από κλήση του συντονιστικό κέντρου του ΕΚΑΒ!

Ant1news

 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΕΔΕΑΚ μετά από κλήση που δέχτηκε από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ για παροχή βοήθειας σε θύμα τροχαίου λόγω απουσίας του ασθενοφόρου που ήταν σε διακομιδή.

Συγκεκριμένα κάτω από άγνωστες αιτίες ένα Ι.Χ αγροτικό αυτοκίνητο με οδηγό ένα 80χρονο άνδρα εξετράπη από τη πορεία του και ανετράπη λίγο έξω από την πόλη της Σητείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 80χρονος οδηγός του.

 Η ΕΔΕΑΚ ανέλαβε τη παροχή πρώτων βοηθειών, και στη συνέχεια μαζί με άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας, τη μεταφορά του στο νοσοκομείο πάνω σε καρότσα Ι.Χ αγροτικού αυτοκινήτου.

Στο σημείο ήταν δυο πυροσβεστικά και δυο αστυνομικά οχήματα για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών αλλά και των διασωστών που επιχειρούσαν.

Αυτή είναι η πολλοστή φορά που η ΕΔΕΑΚ αναλαμβάνει να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», καθώς οι ελλείψεις στο χώρο της υγείας είναι τόσο μεγάλες που όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής αν δεν υπήρχε η ΕΔΕΑΚ θα ήταν σίγουρο πως θα είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, που σώθηκαν χάρη στη παρέμβαση της.