X

Η μάχη των πυροσβεστών με τον χιονιά και τον χρόνο (βίντεο)

Εκατοντάδες ανθρώπους βοήθησαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα.

Ant1news

Σκληρή μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες με τον χιονιά που έπληξε τις τελευταίες ημέρες όλη την Ελλάδα.

Από την ημέρα που το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε τη χώρα οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέβαλαν υπερνάνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσους οικογένειες που είχαν παγιδευτεί, ενώ μετέφεραν ασθενείς που έχρηζαν άμεσης φροντίδας, μετέφεραν ιατρικό προσωπικό και φάρμακα, έκοψαν δέντρα και προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε δεκάδες περιοχές.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο μέσα σε πέντε ημέρες, από τις 7 έως τις 12 Ιανουαρίου, οι Πυροσβέστες μετέφεραν 87 ασθενείς προς νοσηλευτικά ιδρύματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προς τα σπίτια τους. Σε ασφαλή σημεία μεταφέρθηκαν 336 άτομα. Μετέφεραν 144 ιατρούς και νοσηλευτές, από και προς τον χώρο εργασίας τους.

Οι μεταφορές ατόμων, ήταν κυρίως από ακινητοποιημένα οχήματα, ποιμνιοστάσια, απομακρυσμένες οικίες και σπίτια χωρίς θέρμανση. Συγκροτήθηκαν συνολικά 170 συνεργεία και επανδρώθηκαν με 407 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι με τις εναλλαγές της βάρδιας ξεπέρασαν το σύνολο των 1000 ατόμων.

Οι πυροσβέστες έδωσαν -και συνεχίζουν να δίνουν- τον καλύτερό τους εαυτό στις δύσκολές καιρικές συνθήκες και στις περιοχές όπου τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα όπως η Κύμη, η Αλόννησος, η Σκόπελος και η Κρήτη.

Καθ' όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν σε ετοιμότητα.