X

“Ο Χίτλερ σκηνοθέτησε τον θάνατό του” λένε ερευνητές

Έγγραφα που εξετάζονται από έναν πρώην πράκτορα της CIA και έναν πρώην καταδρομέα ενισχύουν τις θεωρίες ότι ο “Φύρερ” δεν αυτοκτόνησε αλλά διέφυγε.

Ant1news

Αν και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή ο Αδόλφος Χίτλερ και η ερωμένη του Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν μαζί, υπάρχουν πολλοί που εδώ και δεκαετίας την αμφισβητούν, υποστηρίζοντας ότι ο "Φύρερ" διέφυγε μαζί με πολλούς άλλους ναζί προς χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτές τις θεωρίες διερευνούν ένας πρώην πράκτορας της CIA o Μπομπ Μπάερ κι ένας ο πρώην καταδρομέας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Τιμ Κένεντι με αφορμή σειρά ντοκιμαντέρ.

Οι δύο τους εξετάζουν 12.000 έγγραφα από υπηρεσίες ασφαλείας από όλο τον κόσμο.  Ανάμεσα σε αυτά είναι κι ένα έγγραφο των βρετανικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο ο Χίτλερ έφυγε με αεροπλάνο από το Βερολίνο στις 29 Απριλίου 1945, μία ημέρα πριν την επίσημη ημερομηνία θανάτου του, που είναι η 30η Απριλίου.

Οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν μία άγνωστη πέμπτη έξοδο από το καταφύγιο, που οδηγεί σε έναν πρόχειρα κατασκευασμένο διάδρομο.

 

Σε άλλο έγγραφο αναφέρεται πως ένας αξιωματικός των SS είδε τον Χίτλερ στη Δανία λίγο πριν αλλάξει αεροπλάνο για τον τελικό του προορισμό. Στο μεταξύ προέκυψαν στοιχεία από μια στρατιωτική ένωση στην Αργεντινή, όπου φέρεται να έμεινε μετά την άφιξή του ο Χίτλερ.

Άλλωστε μυστήριο καλύπτει τα πιο σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν τον θάνατο του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τα πτώματά τους.

ΟΙ σοροί του Χίτλερ και της Μπράουν φέρεται να μεταφέρθηκαν τυλιγμένα σε κουβέρτες έξω από το καταφύγιο, να τα περιέλουσαν με βενζίνη και να τους έβαλαν φωτιά. Τον Μάιο του 1945 ρωσική ομάδα εγκληματολογίας φέρεται να ξέθαψε ό,τι είχε απομείνει από το πτώμα του δικτάτορα.  

 

Η ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος του Χίτλερ έγινε από την κάτω σιαγόνα του. Ωστόσο, ο Μπάερ λέει ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητες, αξιόπιστες και αντικειμενικές πηγές που αναφέρουν ότι ο Χίτλερ στην πραγματικότητα διέφυγε.