X

“Στο σφυρί” τα δύο πρώτα ακίνητα για το 2017 από την ΓΓΔΕ

Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα σε όσους αγνοήσουν τις ειδοποιήσεις και δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

«Ποδαρικό» με δύο πλειστηριασμούς έκανε το 2017, αφού η ΓΓΔΕ, έβγαε στο σφυρί ένα οικόπεδο και ένα διαμέρισμα (δυάρι), ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα σε όσους αγνοήσουν τις ειδοποιήσεις και δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Ειδικότερα, για τις 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πρώτος πλειστηριασμός και αφορά:

  • Σε ένα διαμέρισμα 66 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
  • Με πρώτη τιμή 56.000 ευρώ.

Όμως ο εν λόγω οφειλέτης έχει χρέη προς το Δημόσιο ύψους 25,035 εκ.€ -εκ των οποίων τα 14εκ.€ είναι προσαυξήσεις- και ως εκ τούτου ακόμα κι αν βρεθεί αγοραστής για το δυαράκι, το έσοδο θα είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των οφειλών του.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά έχει προγραμματιστέι για τις 15 Νοεμβρίου:

  • Σε οικόπεδο 1.158 τ.μ. στην Πρέβεζα
  • Με τιμή πρώτης  προσφοράς 80.000 ευρώ.


Ο εν λόγω οφειλέτης δεν συμπεριλαμβάνεται, πάντως, στη λίστα των μεγάλων οφειλετών που περιλαμβάνει όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ.

Πάντως, οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζονται για το επόμενο κύμα κατασχέσεων, από τη μακριά λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, που αριθμεί πάνω από 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Μέχρι τώρα περίπου 900.000 οφειλέτες έχουν δεχθεί το… «χάδι» της ΑΑΔΕ, με τους ρυθμούς των κατασχετηρίων να φτάνουν πλέον στις 25.000- 30.000 το μήνα. Αν αναλογιστεί, δε, κανείς ότι ο στόχος ήταν να γίνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στο 55% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, τουλάχιστον 100.000 οφειλέτες ακόμα θα πάρουν τις επόμενες ημέρες τη ψυχρολουσία.