X

Βίντεο–ντοκουμέντο: Η εισβολή των Χρυσαυγιτών και το “ξύλο” σε σχολείο στο Πέραμα

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ant1news

Βίντεο - ντοκουμέντο από την εισβολή των Χρυσαυγιτών οι οποίοι επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του το Υπουργείο Παιδείας, μια ήμερα μετά το περιστατικό.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε την διενέργεια έρευνας για την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο συγκεκριμένο σχολειό προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες για αμέλεια αστυνομικών.

Ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πειραιά, για αξιολόγηση.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

Την προσωπική του πικρία για το περιστατικό και την στάση της αστυνομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος έχει ζητήσει η έρευνα να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες.
Αφορμή για την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο σχολείο ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται προσωρινά στην δομή του Σχιστού.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου από το γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι, «οι Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν, να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο. Επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας».

 

Τo Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση του, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει, παρουσία μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, "επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης".

Σύμφωνα με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, δεν ματαιώνεται η λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα.

 

Το περιστατικό κατήγγειλε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία έκανε λόγιο για όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έζησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε», καθώς και ότι «οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!»

Την ίδια ώρα, ομόθυμη ήταν η καταδίκη του συγκεκριμένου περιστατικού από τα υπόλοιπα κόμματα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.