X

Καταγγελία ΓΣΕΕ για ανύπαρκτη εκπροσώπηση σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απέστειλε η ΓΣΕΕ, η οποία κάνει λόγο για "παγκόσμια πρωτοτυπία".

Ant1news

Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), αλλά και του αναβαθμισμένου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), βρίσκεται η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» και για «παγκόσμια πρωτοτυπία». Ως μέσο αντίδρασης, επέλεξε να ζητήσει την παρέμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ενώ απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και στην υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, « είναι προφανές ότι καταργείται βίαια κάθε έννοια δημοκρατικού – κοινωνικού ελέγχου στη διοίκηση των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης».

Επισημαίνεται, μάλιστα , ότι «στα μέσα Δεκέμβρη η κυβέρνηση και σε άσχετο νομοσχέδιο πέρασε διάταξη που όριζε ότι η μη συμμετοχή εκπροσώπων των ασφαλισμένων δεν επηρεάζει τη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, γεγονός που αποδεικνύει την εκ των προτέρων μεθόδευση να οδηγηθούμε σε οργανωτικό λαβύρινθο και τελικά σε αδιέξοδο στη διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων των ασφαλισμένων».