X

Στο έλεος του χιονιά Ήπειρος και Μακεδονία (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και κλειστά σχολεία. Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Κορίνθου  - Πατρών.

Ant1news

Στο έλεος του χιονιά εξακολουθούν να βρίσκονται πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια της χώραςενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην Νέα Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Ροδινής, λόγω κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου.

Χιόνια έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη όπου έκλεισε ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και ο δρόμος Μελισοχωρίου - Ωραιοκάστρου.

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Πολλά φορτηγά παρέμειναν ακινητοποιημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο Κουτσελίου αναμένοντας να κοπάσει η έντονη χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

- από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Αμυνταίου,

- από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),

-από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .

- από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

  

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία, σε Φλώρινα, Γρεβενά, καθώς και στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του δήμου Σερβίων Βελβεντού, Τσοτυλίου και Πενταλόφου του δήμου Βοΐου, της Κοζάνης.

Εντονη η χιονόπτωση το βράδυ της Τετάρτης στα Γρεβενά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε στο ant1news.gr η αναγνώστρια Μαρία Κατσαρού.

 

 

 

 

 

Στα "λευκά" έχουν ντυθεί και οι Σέρρες. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του χωριού Καρυδοχώρι, το οποίο έχει "πνιγεί" στο χιόνι!

 

 

 

 

Το χιόνι φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο σε περιοχές όπως η Μηλιά Μετσόβου, η Βωβούσα αλλά και σε χωριά του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

 

Στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή. Ανάλογα προβλήματα, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν και τα χωριά του Ζαγορίου.

Την Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με τάση ενίσχυσης. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού