X

Εκδικάστηκε η αγωγή κατά Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν”

Η αγωγή κατατέθηκε από απόστρατο Πλωτάρχη, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση 260.000 ευρώ. Τι υποστηρίζει στην αγωγή του και τι καταλογίζει στον πρώην Πρωθυπουργό.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, με την οποία ζητεί 260 χιλιάδες ευρώ συν τους νόμιμους τόκους ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη και για παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του.

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι ζημιώθηκε από την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του πρώην Πρωθυπουργού,  ενώ εξαπατήθηκε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τον ψηφίσει, ενώ ανήκει σε άλλον πολιτικό χώρο.

Στην αγωγή του υπάρχει αναφορά στην περίφημη φράση του Γιώργου Παπανδρέου "λεφτά υπάρχουν" την οποία είχε πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ επικαλείται και άλλες προεκλογικές εξαγγελίες του πρώην Πρωθυπουργού για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και άλλες, οι οποίες -όπως σημειώνει-  ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δικηγόρο του κ. Ιωάννη Μυταλούλη, ο κ. Σταμάτης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, εκτός του ότι είχε δηλώσει ότι "κυβερνάει μια διαφθαρμένη χώρα",  γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας καθώς, όπως υποστήριξε:

-Είχε ενημερωθεί  από τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο για την κατάσταση της χώρας.

- Είχε μιλήσει  με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

-Είχε διατελέσει Υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη.

Οι δικηγόροι του κ. Παπανδρέου, Ιωάννης και Ηλίας Μανιάτης ρώτησαν τον κ. Σταμάτη εάν έχει στραφεί με μηνύσεις του και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων. " Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει έως το 2012 στον ΝΑΤΟ προσπαθείτε  να τον βγάλετε γραφικό;" ήταν η απάντηση του δικηγόρου του ενάγοντος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την  απόφασή του.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης είχε στραφεί και με μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Πρωθυπουργού, η οποία είχε  διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή.