X

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους στην Κρήτη

Συγκλονισμένος ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για το περιστατικό που έχει σοκάρει όλη τη χώρα.

Ant1news

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο πατέρας του βρέφους από την Κρήτη που έχασε τη ζωή του σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου, συνοδεία αστυνομικών. Εκεί ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία αλλά και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Στη συνέχεια ο 52χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα τελευταία στοιχεία για την τραγωδία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Cretalive, το οποίο επικαλείται στοιχεία από την αστυνομία, αλλά και από γιατρούς του νοσοκομείου, η μητέρα του βρέφους ήταν αρκετά φοβισμένη και φέρεται να είπε πως ο άνδρας της πέταξε το κινητό στο κεφάλι του μωρού.

Αυτό υποστηρίζει και ο αδελφός της, ο οποίος εξήγησε ότι ο τσακωμός μεταξύ του ζευγαριού ξέσπασε με αφορμή το αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο 52χρονος κι αυτό γιατί, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν του επιτρεπόταν να πιει. Όταν λοιπόν η γυναίκα του τον επέπληξε, εκείνος νευρίασε και άρχισε να τη βρίζει.

«Τσακώθηκαν, της πέταξε το κινητό από τα νεύρα του και όπως κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το κινητό έπεσε πάνω στο μωρό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε η μητέρα φταίει, ούτε ο πατέρας φταίει. Έγινε από αμέλεια», φέρεται να δήλωσε ο αδελφός της μητέρας.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η πληροφορία χάνει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν όχι απλά τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα αλλά και κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά και εσωτερική αιμορραγία.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος άνδρας – υπάλληλος του δήμου Σητείας – επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μία εκδήλωση κατά την οποία, όπως λένε οι μαρτυρίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο 52χρονος κατά την επιστροφή του στο σπίτι βρήκε την 30χρονη σύζυγό του και το 6 μηνών αγοράκι του και – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – άρχισε να λογομαχεί με την σύζυγό του. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο θερμόαιμος σύζυγος χτύπησε την 30χρονη – που κρατούσε στην αγκαλιά της το 6 μηνών βρέφος – με αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο καυγάς σταμάτησε και αμέσως οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Συγκλονισμένος ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Ι. Τασσόπουλος μίλησε στην εκπομπή «καλημέρα Ελλάδα» για τα τραύματα που έφερε το κορμάκι του βρέφους όταν έφτασε στο νοσοκομείο. 

Το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, για τον θάνατο του βρέφους.

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017  στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού».