X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Το ψυχαγωγικό “μενού” του Σαββατοκύριακου τα έχει όλα… Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Χορό και φυσικά προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους!

Ant1news

Γιατί να κάθεσαι μέσα ενώ γίνονται τόσο ωραία πράγματα έξω το Σαββατοκύριακο!

Όλα όσα αξίζει να κάνεις αυτές τις μέρες, είναι εδώ…

ΣΙΝΕΜΑ

 

Περιπέτειες, δράματα, βιογραφίες και animation συνθέτουν το κινηματογραφικού μενού.. «Πάση θυσία», «Με τα μάτια ανοιχτά», «Άρνηση», «Καλή σύζυγος», «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική ατζέντα», «Έτερος εγώ», «xXx: Επανεκκίνηση», «Μάγια η Μέλισσα»

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

ΘΕΑΤΡΟ

"Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

 

Μια "κωμικοτραγωδία" που εκτυλίσσεται στην επαρχιακή πόλη Κέρι της Ιρλανδίας όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί... Δηλαδή ο Τσάρλι και ο Τζέικ είναι extras, δηλαδή κομπάρσοι, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δυο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα... μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

«Ο συγγραφέας σου πέθανε» στο Θέατρο Αλκμήνη

 

Ήρωες που ο Συγγραφέας τους εγκατέλειψε. Περιμένουν κλεισμένοι εδώ για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία από τον Συγγραφέα που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου. Πιστοί στον ρόλο που κάποτε τους δόθηκε, προβάρουν κάθε μέρα τα λόγια, τις κινήσεις τους. Μόνη τους προίκα το πείσμα τους και όποια σκηνικά/κοστούμια είχαν μαζί τους την στιγμή της εγκατάλειψης. Από τους παλιούς έχουν ξεμείνει μόνο τρεις. Οι πιο επίμονοι που αρνούνται να δεχτούν ότι ο Συγγραφέας τους πέθανε. Απομονωμένοι στο δικό τους σκηνικό, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μεταξύ τους. Ποτέ, μέχρι σήμερα. Μία συνάντηση με την αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις.

ΟΠΕΡΑ

MET HD Live Charles Gounod: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

 

Με την υποστήριξη του Antenna Group σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας.

Δείτε ΕΔΩ τις αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση "ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ"

ΜΟΥΣΙΚΗ

O νέος Nat King Cole στο «Half Note» 

 

Το ταλέντο του και οι ερμηνευτικές του ποιότητες είναι τέτοια που κάνει πολλούς να μιλούν για «νέο Nat King Cole»! Η ουσία όμως είναι πως, πέρα από τις ξεχωριστές φωνητικές του ικανότητες, ο Harris είναι επίσης και εξαιρετικός κιθαρίστας, παραγωγός και ηθοποιός. Οι δίσκοι του γίνονται επιτυχίες και βραβεύονται ενώ τα live του έχουν πάντα μια βαθύτητα πέραν του entertainment. Τον Allan Harris θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο “Half Note” (20-23/1 ).

ΧΟΡΟΣ

The Bolshoi Ballet Live: Η Ωραία Κοιμωμένη

 

Με τη ζωντανή μετάδοση του αριστουργηματικού μπαλέτου "Η Ωραία Κοιμωμένη", το οποίο βασίζεται στην υπέροχη μουσική που εμπνεύστηκε ο Τσαϊκόφσκι από το ομώνυμο παραμύθι του Περρώ, ανοίγει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow για το 2017.

Την παράσταση των Μπαλέτων Μπολσόι θα απολαύσουν σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα θεατές από 35 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία, για δεύτερη σεζόν, να παρακολουθεί τις μεταδόσεις μπαλέτων από το σπουδαίο ρωσικό θέατρο, χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Pathé Live.

ΠΑΙΔΙ

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» ξανά στο Μέγαρο Μουσικής

 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα  παραμυθένιο ταξίδι.

Η μαγεία της κλασικής μουσικής και οι ατμοσφαιρικές εικόνες του σουηδού εικαστικού Daniel Egnéus και της βραβευμένης ελληνίδας σκηνοθέτιδας και animator Έφης Παππά ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες μέσα από δύο υπέροχα μουσικά παραμύθια: το κλασικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ "Ο Πέτρος και ο Λύκος" και την "Πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον" του βρετανού συνθέτη Herbert Chappell, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.