X

#CakeGate: ο Τραμπ αντέγραψε την τούρτα του Ομπάμα! (φωτο)

Ανταλλαγές αναρτήσεων μεταξύ των ζαχαροπλαστών του νυν και του πρώην Προέδρου με αφορμή την πιστή αντιγραφή της τούρτας της ορκωμοσίας.

Ant1news

Σκάνδαλο έχει προκύψει μετά τη διαπίστωση της ομοιότητας της τούρτας της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ με την ανάλογη της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Το λεγόμενο “Cake Gate” προκάλεσε σάλο και πλήθος αντιδράσεων, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τον ζαχαροπλάστη του Ομπάμα να κάνει tweet ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν ευθύνη του ίδιου η κατασκευή των δύο εδεσμάτων.

Μάλιστα, ανήρτησε φωτογραφίες των δύο τουρτών δίπλα – δίπλα, διευκρινίζοντας ότι:

«Η τούρτα στα αριστερά είναι εκείνη που έφτιαξα πριν από τέσσερα χρόνια για την ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα. Αυτή στα αριστερά είναι του Τραμπ. Δεν την έφτιαξα εγώ».

 

Αυτό ήταν: το hashtag βγήκε και το #CakeGate κατάκλεισε το διαδίκτυο.

Λόγω, μάλιστα, της ομοιότητας, που φτάνει στα όρια της πιστής αντιγραφής, ο ζαχαροπλάστης του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε ότι αντέγραψε την τούρτα του Duff Goldman.

Το ζαχαροπλαστείο που έφτιαξε την τούρτα του Τραμπ έκανε κι αυτό, με τη σειρά του ανάρτηση διευκρινίζοντας ότι τους ζητήθηκε να κάνουν την τούρτα αντιγράφοντας μία άλλη.

 

Όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, που συνόδευε την ανάρτηση του ζαχαροπλαστείου, το σχέδιο πάνω στο οποίο βασίστηκε η τούρτα του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν αυτό της τούρτας του Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φτιάξαμε την τούρτα για τη βραδιά της ορκωμοσίας. Κι ενώ όλοι μας λατρεύουμε να κάνουμε πρωτότυπα σχέδια, όταν μας ζητήθηκε να αντιγράψουμε τη δουλειά κάποιου άλλου, ενθουσιαστήκαμε που επρόκειτο για ένα αριστούργημα σαν κι αυτό, το οποίο δημιούργησε ο Duff Goldman πριν από τέσσερα χρόνια για την ορκωμοσία του Ομπάμα», ανέφερε το ζαχαροπλαστείο, προσθέτοντας ότι τα έσοδα για την τούρτα θα διατεθούν στην οργάνωση Human Rights Campaign.