X

“Μύδροι” Βαΐτση κατά Καμμένου στην τελετή παράδοσης του ΓΕΑ

Έκανε λόγο για «προκλητική» αντικατάσταση κι έκρουσε τον κώδωνα για την ισχύ της ΠΑ, έναντι της Τουρκίας. Τι απάντησε ο Υπ. Άμυνας.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Χαμηλές πτήσεις» …βομβαρδίζοντας τον Πάνο Καμμένο και τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισαν την αντικατάσταση του, ενώ μάλιστα ο ίδιος βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στο εξωτερικό, εκτέλεσε το απόγευμα ο Χρήστος Βαΐτσης. 

Κατά την τελετή παράδοσης του ΓΕΑ στον Χρήστο Χριστοδούλου, ο εν αποστρατεία πλέον Αντιπτέραρχος, παρουσία του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο για «παντελώς άκομψη αποστράτευση του», που όπως είναι συνιστά «πρόκληση, όχι μόνο στο πρόσωπο μου, αλλά στο πρόσωπο του θεσμού του Αρχηγού της Πολεμικής  Αεροπορίας».

Συνεχίζοντας, ο τέως Α/ΓΕΑ, σημείωσε «το αντιπαρέρχομαι, θεωρώντας ότι είναι μια ατυχής στιγμή, που ελπίζω να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

Καμπανάκι για την ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Χρήστος Βαΐτσης αναφέρθηκε και στην ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας υπογραμμίζοντας ότι «για να συνεχίσει η Πολεμική Αεροπορία να απαντά στις άναρθρες κραυγές των γειτόνων μας, χρειάζεται πλήρη βελτίωση».

Όπως προσδιόρισε, αυτό απαιτεί «αναβάθμιση στα υπάρχοντα μέσα και απόκτηση νέων», τονίζοντας ότι «δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση, έχω πλήρη επίγνωση για τα των δανειστών, όμως η αεροπορική ισχύς είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε».

 

Η απάντηση Καμμένου

«Χρήστο, μην το παίρνεις προσωπικά. Οι κρίσεις έπρεπε να γίνουν ενόψει των μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων που αναμένονται. Αυτές έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τη νέα ηγεσία», απάντησε στον απελθόντα Αρχηγό ΓΕΑ ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, «είμαστε προ των πυλών για την αναβάθμιση του στόλου».