X

Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας του βρέφους στη Σητεία

Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο πατέρας που πάνω στον καυγά με τη γυναίκα του, χτύπησε μέχρι θανάτου το μόλις 6 μηνών βρέφος του.

Ant1news

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά την ομολογία του ο 52χρονος πατέρας που πάνω στον καυγά με τη γυναίκα του, χτύπησε μέχρι θανάτου το μόλις 6 μηνών βρέφος του.

Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών ενώ σε βάρος του είχε ασκηθεί την περασμένη Παρασκευή ποινική δίωξη.

Τόσο Εισαγγελέας όσο και ανακριτής υποστήριξαν πως η πράξη έγινε χωρίς δόλο του και για το λόγο αυτό η δίωξη που ασκήθηκε ήταν για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών και όχι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

Σημειώνεται πως ο πατέρας του άτυχου βρέφους αναμένεται, πλέον, να κληθεί προκειμένου να λογοδοτήσει ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, στη δικάσιμο που θα ορισθεί.

Σε δηλώσεις της στο cretapost.gr η δικηγόρος του πατέρα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την έκβαση των γεγονότων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε».

Μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο το 6 μηνών μωράκι της οικογένειας, η συνήγορος του 52χρονου τόνισε με έμφαση ότι «για όλα ευθύνεται μια μόνο λάθος κίνηση, που συνέβη σε λάθος στιγμή. Στη διάρκεια έντονου εκνευρισμού, ο 52χρονος πέταξε στο πάτωμα το κινητό του το οποίο εκσφενδονίστηκε και χτύπησε το μωρό στο κεφάλι».

Ο ίδιος ο 52χρονος μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε λακωνικά: «με στήριξαν όλοι γιατί είχα δίκιο και αυτό ήταν που μου έδινε κουράγιο¨.

Το άτυχο βρέφος αναμένεται να κηδευθεί την Τρίτη στη Σητεία.

Πηγή φωτογραφιών: flashnews.gr