X

Τον Έντι Ράμα βλέπει ο Καμμένος πίσω από τον “αλβανικό αετό”

Σχέδια αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού καταγγέλλει ο υπουργός Άμυνας, με αφορμή την υπόθεση των νεοσύλλεκτων που σχημάτισαν τον “αλβανικό αετό”.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Μετά τη ρητή εντολή στον αρχηγό στρατού να κόψει… τα φτερά του “αλβανικού αετού” που άνοιξαν οι επτά νεοσύλλεκτοι, ο Πάνος Καμμένος έριξε “βόμβα” μέσω του ΑΝΤ1, συνδέοντας την προκλητική ενέργεια με σχέδιο όξυνσης που εξυφαίνεται από αλβανούς εθνικιστές και ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό. 

«Είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται σε μια προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα. Μετά τις ανακοινώσεις του Ράμα και τις προσπάθειες αναβίωσης θεμάτων όπως το τσάμικο», τόνισε ο υπουργός Άμυνας στο “Καλημέρα Ελλάδα”.

Νέα πρόκληση

Την ίδια ώρα βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα ρίχνει κι άλλο λαδι στην φωτιά,  και με ανάρτησή του fb χαρακτηρίζει ρατσιστικό το ελληνικό κράτος για τη στάση του έναντι των επτά νεοσύλλεκτων.

O Πύρο Λουτάι έγραψε ότι: «Οι αρχές του υπουργείου ‘Aμυνας δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο το σχηματισμό του συμβόλου του αετού, από τους νεοσυλλέκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στη νότια περιοχή της χώρας». 

Και ενώ ήδη την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο εισαγγελέας του στρατοδικείου Ιωαννίνων, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπει και το καθεστώς κάτω από το οποίο τους χορηγήθηκε η ελληνική υπηκοότητα.

 «Θα διαπιστωθούν όλα και θα εξεταστεί κάτω από ποια διαδικασία απέκτησαν την υπηκοότητα. Αν πρόκειται δηλαδή για παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ ή αν με τις ελληνοποιήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ κάποια εποχή για να πάρει ψήφους, ήταν μέσα κάποιοι, οι οποίοι δεν αισθανόντουσαν έλληνες αλλά εκείνη την ώρα έκαναν κάποιο deal», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας. 

Εξηγήσεις για το περιστατικό, από τους υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης,  ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτώντας μεταξύ άλλων εάν η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν υποκινούμενη από οργανωμένες ομάδες. 

Το σκληρό πρόσωπο του αλβανικού εθνικισμού 

Κι ενώ αναζητούνται αποδείξεις για να στοιχειοθετηθεί η αθέατη πλευρά του αλβανικού εθνικισμού, στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, οι Έλληνες κάτοικοι τους, βιώνουν καθημερινά την πιο σκληρή έκφρασή του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Παναγιώτης Λέζος αποκαλύπτει πως: «Κυκλοφορούν στα χωριά μας άτομα άγνωστα, με μούσια και οπλισμένοι. Ακόμη και στα παραμεθόρια στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όλα αυτά είναι συνδυασμένα βέβαια και με την κατάσταση της κίνησης τζιχαντιστών στην Αλβανία. Τώρα που κατέβηκαν από το βορρά και μιλάει ότι θα σφάξει ηπειρώτες κάποιος τζιχαντιστής»

Έφοδοι, απειλές, αλλά και εθνικιστικές κορώνες, στις οποίες δεν διστάζει να επιδοθεί δημόσια ο ίδιος ο αλβανός πρωθυπουργός συμπληρώνουν το καρέ του τρόμου, αιχμή του οποίου αποτέλεσε το συνεχιζόμενο πογκρόμ διώξεων και εξώσεων στα μειονοτικά χωριά της Xειμάρρας.

Ο Εντι Ράμα, μεταξύ άλλων, είχε φτάσει στο σημείο με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υποστηρίξει ότι η Ακρόπολη στέκεται ακόμη όρθια χαρη στους αλβανούς αγωνιστές.