X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Το “ατζέντα” του Σαββατοκύριακου τα έχει όλα… Σινεμά, Θέατρο, Μουσική και Rising Star!

Ant1news

Αποδράστε από την καθημερινότητα, τα άγχη, το στρες, την κούραση…

Χαρίστε στον εαυτό και στους αγαπημένους σας μικρές πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης διαλέγοντας μια από τις παρακάτω προτάσεις.

ΣΙΝΕΜΑ

 

Επτά ταινίες στο κινηματογραφικό «μενού», εκ των οποίων οι δύο με… άρωμα Όσκαρ!

«Jackie», «Διχασμένος», «Moonlight», «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο»,«Ο καλύτερος φίλος μου», «Σιωπηλός Μάρτυρας» , «Έξοδος 1826»  

Εσείς ποια θα διαλέξετε; Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους και αποφασίστε…

ΘΕΑΤΡΟ

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια

 

Σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή, Ιωάννα Δαρμή και Σάββα Σουρμελίδη.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά και καθώς συμπληρώθηκαν εκατόν είκοσι χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής λογοτεχνίας, το πρώτο διήγημα του το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εστία το 1883, παραμένει συγκλονιστικό. Παρουσιάζεται χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στη γλώσσα ή περικοπή του κειμένου.

Έργο αριστουργηματικό, γραμμένο από ένα μέγιστο συγγραφέα που πίστευε ότι το ζήτημα της γλώσσας "το περί νεοελληνικής γλώσσης ζήτημα είναι ουσιωδέστερον ακόμη και αυτού του ανατολικού ζητήματος" για το Έθνος μας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Toubanaki & the Buzz Bastardz στο Gazarte

 

Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει το πολυσυλλεκτικό project της «Toubanaki & the Buzz Bastardz». Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, μουσικοί δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου αναμειγνύονται με τζαζ αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς. Στο Gazarte - Roof Stage (Βουτάδων 32-34).

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση: GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη

 

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση "GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη", σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

 

Η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πόρτες της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για να υποδεχτεί Έλληνες παραγωγούς και μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα από όλη τη χώρα! Από τις 27 έως και τις 30 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη έκθεση, αφιερωμένη στα ελληνικά τρόφιμα και ποτά.

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου, όσο και  στο ευρύ κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  =Οι λάτρεις των γεύσεων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στην πατρίδα μας, όπου οι ιδιώτες θα μπορούν να βρουν σπάνια, εξειδικευμένα  προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από τους εκθέτες, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες θα κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επιχείρησή τους.

ΠΑΙΔΙ

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, από τις μαγικές σβούρες στο Θέατρο Ιλίσια

 

Ποια είναι η Αλίκη ;

Είναι ένα κορίτσι . Είναι όλοι μας.  Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά. 

Μια ζωή επαναστατική , εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν , αρκεί να ονειρεύεσαι.

Οι μαγικές σβούρες αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνουν στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική  ηρωίδα σε όλο τον κόσμο!!!  Είναι η Αλίκη , που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Ο Δημήτρης Αδάμης διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: "Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" και "Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί" και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά. Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Για τους σπιτόγατους και όχι μόνο…

Rising Star: Με παρέα & ANT1

 

Αφού απολαύσουμε τη κυριακάτικη βόλτα μας, συντονιζόμαστε στον ΑΝΤ1, στις 21:00, γιατί το Rising Star περνάει στην συναρπαστική φάση των Duels, τα οποία «υπόσχονται» επικές «μονομαχίες» που θα μείνουν ανεξίτηλες στην τηλεοπτική ιστορία για την ένταση, το πάθος και το «μένος» που θα δείξουν οι κριτές στους μεταξύ τους αγώνες.

Πάρτε μία γεύση από το τρέιλερ για το τι πρόκειται να συμβεί….