X

Διαμαρτυρία φορέων Ειδικής Αγωγής έξω από την Βουλή (φωτο)

Φώναξαν συνθήματα ενώ πραγματοποιούν και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συνθήκες πληρωμών.

Ant1news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή έκαναν το πρωί οι Σύλλογοι των φορέων Ειδικής Αγωγής, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Υγείας. 

«Πρώτη φορά αριστερά, κόβει δικαιώματα από τα παιδιά», «Για κανένα λόγο για καμία αιτία δεν υποβαθμίζουμε την λογοθεραπεία», «Η ειδική αγωγή είναι αγαθό και όχι διακύβευμα μνημονιακό» και «Οι θεραπείες των παιδιών δεν είναι για παζάρι», είναι μερικά από τα συνθήματα τα οποία είναι γραμμένα στα πανό.

Μάλιστα, συνάντησαν τους εκπροσώπους της υπηρεσίας των κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να τους αφήσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους, όσον αφορά τις νέες συνθήκες των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ζητούν μεταξύ άλλων, να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της «Ειδικής Αγωγής», να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς, ώστε γονείς και παιδιά να έχουν δικαίωμα επιλογής θεραπευτών και να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των χώρων τους (θέσπιση όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας).

Ζητούν επίσης να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη στάση της, η οποία, όπως καταγγέλλουν, οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων θεραπευτηρίων και στην ανεργία τους επιστήμονες ειδικής αγωγής.