X

Στο “μικροσκόπιο” της στρατιωτικής δικαιοσύνης οι “7” του αλβανικού αετού

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στενεύει ο κλοιός της στρατιωτικής δικαιοσύνης για τους επτά νεοσύλλεκτους, που πόζαραν σχηματίζοντας το σύμβολο του αλβανικού εθνικισμού.

Δεσμεύονται τα κινητά των “7”

Με εντολή του εισαγγελέα του στρατοδικείου Ιωαννίνων δεσμεύτηκαν, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, τα κινητά τηλέφωνα των πρωταγωνιστών. Θα ερευνηθεί εξονυχιστικά, το φωτογραφικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη των συσκευών, ακόμη και αυτό που μπορεί να έχει διαγραφεί. 

Ηχηρό μήνυμα

Την ώρα που Τίρανα και Άγκυρα, επιμένουν στην στρατηγική της όξυνσης, καλλιεργώντας συστηματικά την ένταση, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αποχαιρετώντας τον απερχόμενο Διοικητή της 1ης Στρατιάς, που αναλαμβάνει τα ηνία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, του δώρισε-κατά το εθιμικό-ένα πιστόλι, συνοδεύοντάς το με μια ευχή υψηλού συμβολισμού.

 «Έρχονται δύσκολοι καιροί και οφείλουμε να σας δώσουμε ένα πιστόλι για να είσαστε πάντα σε ετοιμότητα, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί….» είπε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος.

Ταυτόχρονα το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχίζει το επικοινωνιακό ντεμαραζ-απάντηση στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα στα βόρεια και ανατολικά σύνορα.