X

Ηγέτες κατά Τραμπ για τους πρόσφυγες

Μήνυμα με νόημα από τον Τζαστίν Τριντό και προειδοποιήσεις από τον Φρανσουά Ολάντ στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ant1news

Ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, σημείωσε σήμερα ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης σας», απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους σκληρούς περιορισμούς τους οποίους έθεσε σε ισχύ ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ για την πρόσβαση υπηκόων επτά μουσουλμανικών χωρών, προκαλώντας χάος για χιλιάδες ανθρώπους.

«Όσοι φεύγετε διωγμένοι από τρομοκρατία και πόλεμο, εμείς οι Καναδοί σας καλωσορίζουμε, ανεξάρτητα από την θρησκεία σας. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας. Καλωσορίσατε στον Καναδά», έγραψε σε tweet του ο Πρωθυπουργός του Καναδά, ενώ σε δεύτερο tweet ανήρτησε φωτογραφία του να υποδέχεται ένα παιδί πρόσφυγα και από πάνω είχε γράψει «καλωσορίσατε στον Καναδά».

 

 

Ολάντ: η απομόνωση είναι αδιέξοδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ότι «η απομόνωση είναι αδιέξοδη», προειδοποιώντας τον ότι ο προστατευτισμός συνοδεύεται από σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ατλαντική Συμμαχία είναι απαραίτητη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχυθεί σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας.

Ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε επίσης τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση στη Συρία χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών.