X

Μητρόπουλος: έχουν ήδη ψηφιστεί τα προληπτικά μέτρα για μετά το 2018

Διάταξη με την οποία φαίνεται ότι τα προληπτικά μέτρα για το 2018 έχουν ήδη ψηφιστεί αποκάλυψε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

Την ψήφιση μέτρων και μετά το 2018, προβλέπει σχετική διάταξη η οποία έχει ψηφισθεί, υποστήριξε μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι το μνημόνιο περιέχει προληπτικά μέτρα για αφορολόγητο, ΦΠΑ και συντάξεις μετά το 2018.

Ως επικεφαλής της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. ), ο κ. Μητρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την σχετική διάταξη στην οποία αναφέρεται:

(ν. 4336/2015, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, σελ. 1014 επ.)

«Η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο την επίτευξη ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω ενός συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΩΝ παραμετρικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, υποστηριζόμενου από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η επαρκής προστασία των ευπαθών ομάδων. (….) Για την επιτυχία ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ».