X

Φωτιά σε επιβατική αμαξοστοιχία προς Βόλο

Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ant1news

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο πίσω βαγόνι αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος, στις 04:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με επιβάτες της αμαξοστοιχίας η μηχανή του τρένου πήρε φωτιά στο ύψος του Βελεστίνου και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιος Γεώργιος. Ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο, ειδοποιώντας την Πυροσβεστική και οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια, οι οποίοι με άλλο τρένο έφτασαν στον προορισμό τους.

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, από τον σταθμό της Λάρισας επιβεβαιώνεται απόλυτα το γεγονός, ωστόσο δε δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες, ακλουθώντας την τακτική της παραπομπής για ενημέρωση στα κεντρικά της Αθήνας. Από εκεί επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αναφορά για καπνό στον κλιματισμό του τρένου, καθώς και ότι στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 12 συνολικά επιβάτες.

Πυροσβέστες με τρία οχήματα από τη ΒΙΠΕ Βόλου έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση.

Απάντηση όμως για το σύνολο των προβλημάτων και για τις προσπάθειες επίλυσής τους- αν υπάρχουν- τονίστηκε ότι δεν μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή, παρά μόνο το ότι το επόμενο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με... λεωφορεία!

Το περιστατικό από μόνο του πάντως, έρχεται να προστεθεί στην μακρά αλυσίδα των καθυστερήσεων, των βλαβών και της συνολικότερης υποβάθμισης της γραμμής Λάρισας-Βόλου, χωρίς να υπάρχει ούτε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον σημάδια εξηγήσεων για την όλη κατάσταση. Ειδικά μετά και την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλοι δείχνουν να περιμένουν τις επόμενες εξελίξεις και μόνο αυτές.