X

Σόιμπλε: σε αδιέξοδο η Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Νέο τελεσίγραφο Σόιμπλε στην Ελλάδα. Η ΕΚΤ φταίει για τα προβλήματα της Ευρωζώνης, λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Σκληρή κόντρα με τον Γκάμπριελ για πλεόνασμα, μέτρα και Grexit.

Ant1news

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως είπε, η  Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση.

"Αν η Ελλάδα επανειλημμένως δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό δεν θα δουλέψει", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, παράλληλα, τάχθηκε κατά της ΕΚΤ αναφέροντας πως "η ΕΚΤ φταίει για τα προβλήματά μας -ή μάλλον το πρόβλημα είναι πως η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή  οικονομική πολιτική και πως τα μέλη -και η ΕΚΤ δεν κουράζεται ποτέ να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτά που έχουν δεσμευτεί να κάνουν".

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ενωμένη. Είναι κάτι που περιμένω από τον υπουργό Οικονομικών και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Γκάμπριελ από την Νέα Υόρκη στη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Έθνη.

Ενιαία στάση από την γερμανική κυβέρνηση για την σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

Η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή στάση σε ό,τι αφορά την άποψή της για την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και διατηρεί τη δέσμευσή της να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για τη στήριξη της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσαν νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σκληρή κόντρα Σόιμπλε - Γκάμπριελ για πλεόνασμα, μέτρα και Grexit

Μια αλληλογραφία με «εκρηκτικό» περιεχόμενο για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο, αποκαλύπτει στο φύλλο της Παρασκευής η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Αποστολέας είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας και παραλήπτης η Άγκελα Μέρκελ. Στην επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 2 Ιανουαρίου, ο Γκάμπριελ εκφράζει παράπονο στην «προϊσταμένη» του για την πολιτική του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε έναντι της Ελλάδος και εκφράζει ανησυχία για τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.