X

Bloomberg: στους θεσμούς παρέπεμψε τον Τσίπρα η Μέρκελ

Η απάντηση της Καγκελαρίου στο αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τι άλλο συζήτησαν σύμφωνα με το Bloomberg.

Ant1news

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, απαντώντας στο αίτημα Τσίπρα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φέρεται να τον παρέπεμψε στους θεσμούς.

Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε σήμερα το πρωί στην Μάλτα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο, η κα. Μέρκελ προέτρεψε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να συνεργαστεί με τους θεσμούς και πως η προτεραιότητα για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η επίλυση του αδιεξόδου με τους δανειστές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μέρκελ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, το κυπριακό και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.  

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Αθήνας στις συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.