X

Καλαμάτα: Περιμένουν το επίδομα τοκετού από το 2012!

Απίστευτο! Δεν έχουν ακόμα λάβει την επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος τοκετού… επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες!

Ant1news

Την άμεση καταβολή του επιδόματος τοκετού από το 2012 απαιτεί ο σύλλογος για τα Δικαιώματα των Γυναικών Καλαμάτας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας.

Μήνες μετά τη ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία αποφασίστηκε το αυτονόητο: να μην επιστραφούν τα χρήματα από όσους το είχαν πάρει και να τα πάρουν πίσω όσοι τα είχαν ήδη καταβάλει στο ΙΚΑ, μητέρες από την περιοχή της Καλαμάτας δεν έχουν ακόμα λάβει την επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος τοκετού… επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες!

Οι γυναίκες, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ζητούν την άμεση καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες η ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο σχετικό ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, επισημαίνονται και τα εξής: «Στις σημερινές συνθήκες της άγριας λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και της επιδείνωσης των όρων ζωής και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των εργαζομένων, το επίδομα τοκετού πρέπει να αποτελεί μια ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια».

Κάνουν δε λόγο για ομηρία και τρομοκρατία των γονέων από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ζητούσαν να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που έλαβαν μετά τις 18/11/2012.