X

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας

Κόντρα για πόθεν έσχες Μητσοτάκη και "μυστικό ταξίδι" Τσίπρα στο Παρίσι. "Μετωπική" Ζαχαριάδη - Γεωργιάδη στο δελτίο του ΑΝΤ1. "Μάχη" και για τις ειδήσεις στην ΕΡΤ.

Ant1news

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να χαρακτηρίζει κοινό συκοφάντη τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κυρίου Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους, όμως, αποδείχτηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός. Μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του Πρωθυπουργού στον γαλλικό Τύπο, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν. Ως ένας κοινός συκοφάντης», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημείωσε πως η ευθύνη για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ότι «αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Αντιπροέδρου του».

Συνεχίζοντας την επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε «ήρθε η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

  • Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;
  • Θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;
  • Και κυρίως, θα μας πει από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά; Θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρία με τον κύριο Παπασταύρου;

Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του».

 

«Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος», απάντησε η Νέα Δημοκρατία. «Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές. Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα. Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με «την επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης ενάντια στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως «είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί βασίζεται σε ψέματα που ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος να χρησιμοποιεί».

«Άλλωστε, γι’ αυτές τις αθλιότητες οι κοινοί συκοφάντες θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, σύντομα, από τον ελληνικό λαό», καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη και το "μυστικό" ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, πυροδότητας μετωπική σύγκρουση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μεταξύ των Κώστα Ζαχαριάδη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε και για το περιεχόμενο των ειδήσεων που μεταδιδονται απο την ΕΡΤ, μετά απο σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη.\