X

Ώρα αποφάσεων στη Νίκαια για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Ενισχύεται το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας.

Ant1news

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια. Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβουν αποφάσεις σε σύσκεψη στο Λευκώνα Σερρών.

Στη σημερινή σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη σχεδόν την Ελλάδα, δηλαδή από Κρήτη, Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο κτλ.

Στόχος των αγροτών είναι να υπάρξει κοινός συντονισμός, όλων των μπλόκων, ενώ αναμένεται να βρεθούν τρόποι για την κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων, αλλά και να πραγματοποιηθούν νέες μορφές κινητοποιήσεων έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κτλ.

Υπενθυμίζεται, πως παραμένει και ενισχύεται το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας στο οποίο συμμετέχουν αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Σε ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες και από το μπλόκο στο Γερακάρι, που εδώ και 13 μέρες βρίσκονται στον δρόμο.

Οι αγρότες μετέφεραν τα τρακτέρ τους και τις δυνάμεις στη Νίκαια, με στόχο να γίνει πιο δυναμικό το μπλόκο, ενώ θα συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη.