X

Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Εντατική λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Η ανακοίνωση της οικογένειάς του. Το "αντίο" του Αλέξη Τσίπρα.

Ant1news

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 74 ετών ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Υγεία. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο θάνατός του επήλθε λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας.

Η κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Στην ανακοίνωση εκφράζονται οι ευχαριστίες των συγγενών στους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

"Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα. Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο" αναφέρει η οικογένεια και προσθέτει:

"Στη μνήμη του όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη".

τον Λουκιανό Κηλαηδόνη αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος με λίγα λόγια για τον ίδιο αλλά και με στίχους από τα τραγούδια του. Σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο Λουκιανός μας άφησε, αλλά το έργο του θα μας συντροφεύει για πάντα. Σαν αγιόκλημα και γιασεμί τις καλοκαιρινές νύχτες με φεγγάρι…»

 

Γεννήθηκε στην Κυψέλη (Αθήνα) στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα.

 

Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι πρότινος.