X

Reuters: οι επενδυτές φοβούνται “ατύχημα” για την Ελλάδα

Ανησυχούν πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, η Αθήνα δε θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον ίδιο μήνα.

Ant1news

Επανέρχονται στο προσκήνιο εφιαλτικά σενάρια για την ελληνική οικονομία, εν όψει των πληρωμών του καλοκαιριού, καθώς δε διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσμών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, «οι επενδυτές φοβούνται “ατύχημα” για την Ελλάδα», σημειώνοντας πως εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις αρχές Ιουλίου, τότε η Αθήνα δε θα λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος και δε θα έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει ομόλογα στις 17 του ίδιου μήνα.

«Υπάρχει μία μικρή αμφιβολία» δηλώνει στο Reuters ο διαχειριστής του γερμανικού fund “LBB-INVEST”, Lutz Roehmeyer, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο “ατυχήματος”. Συμπληρώνει, πάντως, πως περιμένει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Στην περίπτωση που δεν αποφευχθεί ένα τέτοιο “ατύχημα”, αυτό θα είναι πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλώνει ο Roehmeyer. «Κατά την άποψή μου, θα θέλει να αποφύγει τέτοιες απώλειες», πρόσθεσε.

Την ανησυχία των επενδυτών αποτυπώνει και η ανοδική τροχιά του κόστους ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDS).