X

Μάλοχ: η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από την ευρωζώνη

Ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ υποστηρίζει πως «είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει εκουσίως το ευρώ».

Ant1news

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ διατύπωσε ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Μάλοχ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη φορά, πρέπει να πω πως είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ».

Ο ίδιος είχε δηλώσει την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του..

Ο υποψήφιος νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΕΕ έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει, επικαλούμενος τις αλλαγές που προμηνύονται σε πολιτικό επίπεδο με τις εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.