X

Ντάισελμπλουμ: αν το ΔΝΤ αποχωρήσει φεύγουμε κι εμείς από το πρόγραμμα

Δήλωση «βόμβα» από τον επικεφαλής του Eurogroup στο ολλανδικό κοινοβούλιο, "χωρίς το ΔΝΤ, Ολλανδία και Γερμανία, δεν θα συνεχίσουν στο ελληνικό πρόγραμμα".

Ant1news

«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί» ανέφερε σύμφωνα με την ολλανδική Telegraaf , προσθέτοντας μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, υπογράμμισε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσεις έκπληκτος από τη θέση του ΔΝΤ, περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και μιλώντας στην Ολλανδική τηλεόραση, χαρακτήρισε την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα.