X

Νέα διαμαρτυρία πυροσβεστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τι ζητούν οι πενταετείς πυροσβέστες. Επεισόδια την Τετάρτη έξω από το υπουργείο. Τι είπαν στη συνάντησή τους με την Όλγα Γεροβασίλη. Για τί δεσμεύτηκε ο Τόσκας.

Ant1news

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρά την παρέμβαση Τόσκα, που ανακοίνωσε την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας, για την συνέχεια της εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και τη διασφάλιση τους, μέχρι την μονιμοποίησή τους.

Οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν 2.990 μονιμοποιήσεις από τους συνολικά 4.000 συμβασιούχους, όπως και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς σήμερα λήγει η προηγούμενη σύμβασή τους.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι είναι σύμφωνη με τα αιτήματά τους αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των συναρμόδιων Υπουργών, Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι υπάλληλοι του υπουργείου, στην προσπάθειά τους να τους αποτρέψουν, κατέβασαν τα ρολά της εισόδου, γεγονός που εξόργισε τους πυροσβέστες οι οποίοι έκαναν "ντου" σπάζοντας τα ρολά και τη τζαμαρία.