X

Πετρόπουλος: αγρότες και έμποροι μου λένε “σωθήκαμε” με τις νέες εισφορές

Αίσθηση απο την δήλωση του Υφ. Εργασίας, την ώρα που εργαδότες κι υπάλληλοι λένε ότι τους εξωθεί σε "πόλεμο για τα μπλοκάκια". Πυρά απο την ΝΔ.

Ant1news

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 90% των αγροτών, καλούνται να καταβάλλουν φέτος μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

«Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 80% καταβάλουν την κατώτατη εισφορά των 158 ευρώ. Οι επαγγελματίες το ξέρουν. Επειδή συνηθίζω να περπατώ στο δρόμο, χθες οι έμποροι μου είπαν “σωθήκαμε”, γιατί έως τώρα ήταν 700 και 800 ευρώ το μήνα και δεν μπορούσαμε να τις καταβάλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 ευρώ, δηλαδή μικρότερο ποσό έως και 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι».

«Και, σ’ αυτό δεν θα κάνουμε πίσω, θα έχουν εθνική σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η βουλευτής του  ΠΑΣΟΚ  Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι «για κάποιους νέους μειώνετε τις εισφορές, όμως κάποιους μικρομεσαίους τους τσακίζετε».

"Πόλεμος" εργοδοτών - εργαζομένων για τα μπλοκάκια

Όλα αυτά, την ώρα που εργοδότες κι εργαζόμενοι, αμειβόμενοι με μπλοκάκι, κατηγορούν την Κυβέρνηση για ασάφεια σε ότι αφορά τις εισφορές, με τους υπαλλήλους να τονίζουν, σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι το Υπ. Εργασίας βάζει εκείνους να "βγάλουν το φίδι απο την τρύπα".

ΝΔ: σε απόλυτο πανικό τη ηγεσία του Υπ. Εργασίας

Σε δήλωση του, εκ μέρους της ΝΔ, ο Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνει «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία Υπουργός Εργασίας να προσπαθεί με ευχές και ραδιοφωνικά διαγγέλματα να ανακόψει το κύμα των απολύσεων που προκαλεί η δική του πολιτική».

«Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας βρίσκονται σε απόλυτο πανικό. Με τις αναρίθμητες γκάφες τους οδηγούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτα και μοιραία, λόγω ανασφάλειας και αβεβαιότητας, εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με  “μπλοκάκι” στην απόλυση και την ανεργία», αναφέρει ο κ. Καράογλου.

Η δήλωση του καταλήγει «σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε στον κ. Πετρόπουλο ότι δεν αρκεί να σχολιάζει τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν. Ας μην ξεχνά ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια και απειλές».