X

Σπίρτζης: τα πλαστά εισιτήρια κόστισαν περισσότερο από την εισιτηριοδιαφυγή

Τι είπε για την ΣΤΑΣΥ και τις αναφορές για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αναφορικά με τα στοιχεία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ant1news

 Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι παρέμεινε απαθής απέναντι στο φαινόμενο πλαστών εισιτηρίων επέρριψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Από το 2012, ίσως και νωρίτερα, είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στο ΜΕΤΡΟ και παρότι είχαν συνταχθεί δύο εκθέσεις, στις οποίες καταγράφονταν συγκεκριμένες παρανομίες, η προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τον τρόπο καταμέτρησης των εισιτηρίων», είπε απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη «τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων έχουν κοστίσει περισσότερο από την εισιτηριοδιαφυγή».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα αυτό, σημείωσε ότι με την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τον Ιούνιο, θα δοθεί μία ανάσα στα μέσα μεταφοράς, ώστε να μπορούν να ασκήσουν και κοινωνική πολιτική.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εμφανίστηκε καθησυχαστικός και στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων με  τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση σε στοιχεία που δείχνουν τις μετακινήσεις των πολιτών.