X

Ντομπρόβσκις: αν καθυστερήσει η αξιολόγηση θα υπάρξει αστάθεια στην ευρωζώνη

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν καλεί Ελλάδα και πιστωτές να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση.

Ant1news

«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει ταχύτατα να επανεξετάσουν και να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβει η χρεωμένη χώρα, με αντάλλαγμα το ξεκλείδωμα των δόσεων», ανέφερε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε ότι αν το θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης τραβήξει σε μάκρος, υπάρχει κίνδυνος για οικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη.

«Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε πίσω τα ρολόγια μας, στην ώρα της οικονομικής σταθερότητας. Οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και θα δώσουν στους Έλληνες ελπίδες για ένα σταθερό και ασφαλές μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις.

 

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Die Welt" δηλώνοντας «φοβάμαι ότι ένα Grexit θα έθετε σε κίνδυνο όλη την ευρωζώνη».