X

Ένταση στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα (βίντεο)

Κάποιοι επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Στο σημείο βρισκόταν και μια διμοιρία ΜΑΤ.

Ant1news

Ένταση σημειώθηκε ακόμα μια φορά στο Ωραιόκαστρο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής με αφορμή μια μικρή γιορτή που ετοίμαζαν γονείς και εκπαιδευτικοί, ώστε να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα. 

Λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σχολικό συγκρότημα τα 9 προσφυγόπουλα, που διαμένουν στην Δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ, μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου και να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών, η οποία τελικά έγινε ανεμπόδιστα, παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ. 

Την ίδια ώρα, στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου.  

Η ένταση δεν άργησε να πυροδοτηθεί, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι να έρθουν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, όταν προσπάθησαν να μπουν στο σχολείο.

Μάλιστα, έγινε και μια προσαγωγή μέλους της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, η οποία σύμφωνα με το oraiokastro24.gr μετατράπηκε σε σύλληψη.

 

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσαν τα sites oraiokastro24.gr και seleo.gr.