X

Βίντεο: αυτός είναι ο ακριβότερος καφές του κόσμου

Μοναδική και σπάνια ποικιλία καφέ πωλείται προς 18 δολάρια η κούπα. Τι κάνει όμως τον καφέ τόσο ακριβό και τι γεύση έχει ο ακριβότερος καφές;

Ant1news

Πιθανότατα πρόκειται για τον ακριβότερο καφέ που σερβίρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα μπορούσε να σερβιριστεί κάπου αλλού εκτός της Νέας Υόρκης.

Εκεί σε ένα εργαστήριο φτιάχνεται ο τέλειος καφές, που στοιχίζει 18 δολάρια η κούπα.

Η προέλευση του καφέ είναι από την Αιθιοπία και η επιχείρηση πουλά επίσης τις καφετιέρες, καθώς και μηχανές για τσάι.

Το εργαστήριο άνοιξε πριν από μία εβδομάδα σε μία παλιά αποθήκη στο Μπρούκλιν.

Η εταιρεία ωστόσο, δεν πουλά μόνο τον καφέ που κοστίζει 18 δολάρια η κούπα, αλλά μια σειρά ποικιλιών καφέ και τσαγιού για όλα τα βαλάντια. Όπως είναι φυσικό, τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι αυτά των οποίων οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 3 και τα 4 δολάρια.

Για τους λάτρεις του καφέ, όμως, για εκείνους που θέλουν να έχουν μια ξεχωριστή εμπειρία, το εργαστήρι προσφέρει και τους καφέδες των οποίων η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 10, 14 και 18 δολαρίων ανά κούπα.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης εξήγησε γιατί ο καφές της αιθιοπικής ποικιλίας γκέσα (Gesha) στοιχίζει τόσο πολύ.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό και κορυφαίο χαρμάνι από το φυτό Ninety Plus που προσφέρει την ποικιλία Γκέσα και ανθεί μόνο στην Αιθιοπία και τον Παναμά. Δεν είναι μόνο σπάνιο, αλλά είναι εξίσου δύσκολο να το πάρεις, αφού παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες», σημειώνει και διευκρινίζει ότι, οι καλλιεργητές του συγκεκριμένου καφέ πληρώνονται πάρα πολύ καλά. Έχουν ειδική φιλοσοφία ως προς τη συγκομιδή του και κόβουν μόλις δύο ή τρεις καρπούς ανά φορά».

Όσο για το τι γεύση έχει ο καφές που στοιχίζει 18 δολάρια η κούπα, ο υπεύθυνος του καταστήματος δηλώνει ότι πρόκειται για μοναδική γεύση με πολύ ενδιαφέρον, καθώς, «έχει μια γεύση όταν τον πίνεις ζεστό, αλλάζει η γεύση του όταν τον πίνεις κρύο και γενικά η γεύση του κρύβει μυστήριο».

Πάντως, όπως ο ίδιος εξηγεί, όπως σε όλους τους καφέδες, έτσι και σε αυτόν, μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη και γάλα…