X

Με βροχές και καταιγίδες οι αποκριάτικες παρελάσεις

Ποικιλία καιρικών φαινομένων αναμένεται σήμερα αλλά και αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το χειμωνιάτικο καιριό επέστρεψε. Δείτε πότε βελτιώνεται ο καιρός.

Ant1news

Μας τα χαλάει σταδιακά ο καιρός, αφού το ανοιξιάτικο σκηνικό δίνει τη θέση του στο εκ νέου χειμωνιάτικο «τοπίο», το οποίο θα χαρακτηριστεί από ποικιλία φαινομένων.

Οι αποκριάτικες παρελάσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό βροχές και μπόρες, ενώ στα ορεινά αναμένονται ακόμα και χιόνια.

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 15, στα κεντρικά από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα το πρωί επανέρχονται οι νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Πάντως, σταδιακά και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιορίζονται στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.