X

Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Χειμωνιάτικο ξανά το σκηνικό του καιρού. Σε ποιες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και πότε αναμένεται βελτίωση.

Ant1news

Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα, το πρωί περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Πάντως, σταδιακά και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιορίζονται στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά από τα δυτικά και τα βόρεια θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί από -3 έως 13, στα κεντρικά από -2 έως 17, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις που σταδιακά θα αραιώνουν, νοτιοδυτικούς ανέμους 3 με 5 που το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά του νομού και γρήγορη βελτίωση του καιρού, νοτιάδες που θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα βρέξει για λίγο τοπικά και γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί.